tandlæge rodbehandling

Rodbehandling hos tandlæge

En rodbehandling er nødvendig, når der er gået betændelse i tandroden – også kaldt rodbetændelse. Læs mere om hvordan du ved, hvornår du har brug for en rodbehandling og hvorfor det er vigtigt at søge hjælp hos tandlægen.

Rodbetændelses symptomer

Du vil ofte opleve symptomer, hvis du har rodbetændelse. Der er dog tilfælde, hvor patienten ikke har følt nogen symptomer, men hvor et røntgenbillede har afsløret en rodbetændelse.

Her finder du eksempler på symptomer, som kan være forårsaget af en rodbetændelse:

  • Du oplever ømhed og/eller smerte ved tygning
  • Du har konstante og dunkende smerter ved din tand
  • En af dine tænder føles for høj ved sammenbid
  • En af dine tænder har ændret farve
  • Du oplever ømhed, når du synker
  • Du er hævet under kæben
  • Du har en dårlig smag i munden

Oplever du nogle af ovenstående symptomer eller har du mistanke om rodbetændelse, så er det vigtigt, at du får tjekket dette hurtigst muligt da tanden risikerer at mistes eller at betaændelsen spredes til andre steder i kroppen.

Rodbehandling af tand

Huller i tænderne (caries) er en af de mest almindelige årsager til, at der opstår et behov for rodbehandling. Den bedste foranstaltning mod rodbehandling er altid regelmæssige tandlægebesøg, så hullerne opdages. Hvis et hul går ubehandlet hen, kan det skabe rodbetændelse og tanden skal rodbehandles.

 

Hvad er pris på rodbehandling?

Prisen på rodbehandling afhænger af hvor fremskreden rodbetændelsen er, og om du skal have en tandfyldning. Du kan læse mere om vores priser her på hjemmesiden. Vores dygtige tandlæger har mange års erfaring med at udføre rodbehandlinger og giver dig altid en behandling af høj kvalitet. Du kan have brug for en tandfyldning efter behandling og her sørger vi selvfølgelig for de bedste materialer, så du ikke behøver at bekymre dig om tænderne i mange år frem. Se vores behandlingspriser på rodspidsbetændelse og relaterede behandlinger her:

Pris
Rodbehandlinger (eksklusive plastfyldning)
Rodbehandling en kanal 1400 275 275 275
Rodbehandling følgende kanaler 1400 275 275 275
Rodspidsamputationer
Fortand inklusive bedøvelse og røntgen fra 3850 – 4620 800 800 800
Præmolar inklusive bedøvelse og røntgren fra 4400 – 5170 800 800 800
Molar inklusive bedøvelse og røntgen fra 5170 – 5720 800 800 800
Plastfyldninger
Plastfyldning lille kindtand 1 flade 1284 138 138 138
Plastfyldning lille kindtand 2 flader 1582 320 320 320

Se alle priser på behandlinger her.

Søg tandlæge til rodbehandling ved mistanke om rodbetændelse

Når du har en mistanke om, at du får brug for en rodbehandling, er det en god idé at tage kontakt til en tandlæge hurtigst muligt. Hvis en rodbetændelse går ubehandlet hen kan den også udvikle sig til at blive endnu værre og blive til rodspidsbetændelse. Tanden kan stadig rodbehandles, men prognosen for tanden bliver dårligere, jo længere tid du venter.

Vi giver dig altid en rodbehandling så snart vi kan efter det opdages. Kontakt os i dag og bestil en tid på 46 56 03 04.

Kontakt
Skriv til os

Ring til os